Motorfocus

Yamaha XT600e supermotard

Category : Aanpassing, Custom, Projecten dec 29th, 2014

Yamaha XT600e supermotardIn ons vorige bericht hebben we een op maat gemaakte remschijf laten zien voor de Yamaha XT600e. In deze post ziet u de rest van de aanpassingen.

Omdat we een grotere remschijf op de motor hebben gebouwd, paste de remklauw niet meer. We wilden tevens een 4-zuiger remklauw van Moto-Master monteren voor meer remvermogen. Hier hebben we een adapterplaat voor gemaakt, welke in de onderstaande gallerij te zien is. Het onderdeel is niet exact zoals op tekening gemaakt; de tekening is als leidraad gebruikt.

De nieuwe remmerij is op maat gemaakt in de upside down voorvork. Deze voorvork is ook door ons op maat gemaakt en in de XT600e gezet, en komt origineel uit een Yamaha TT600s donormotor. De originele stuuras is overgezet in de kroonplaten voor de upside down vorken. Om dit geheel in het frame te passen, hebben we pasbussen en vulplaten ontworpen. De voorpoten en kroonplaten van de XT600e zijn in de TT600s gemaakt, wederom met de nodige aanpassingen.

Naast de stuurinrichting is ook de luchtaanzuiging aangepast. Het luchtfilter is verwijderd, en heeft plaats gemaakt voor K&N conische luchtfilters. Om de luchtfilters degelijk te bevestigen, hebben we een adapterplaat in het frame gemaakt.
Ook het uitlaatsysteem is compleet vervangen door Devil uitlaatbochten met een Laser Produro einddemper. Dit alles heeft de in- en uitlaatflow bevorderd. Met name in de lage toeren rijdt de motor soepeler en vlotter. Dit hebben we nog verder bevorderd door een kleiner voortandwiel en groter achtertandwiel te monteren.

Voor de looks zijn nog een aantal plug-and-play onderdelen gemonteerd, zoals modernere XT660 spiegels en kettingbeschermer, supermotard voorspatbord en handkappen, een enduro achterlicht met kentekenhouder, kleine knipperlichten, en een enduro koplamp. Voor de achterband hebben we een hugger van een KTM 690 Duke gemonteerd. Deze had een paar kleine aanpassingen nodig om te passen.

String could not be parsed as XML

SHARE :

Geef een reactie