Motorfocus

Meer onderdelen binnen

Category : CAD ontwerp, Custom, Custom VTR project apr 20th, 2015

VTR 1000 Firestorm blok met VFR 800 achterbrugDe afgelopen week zijn druk geweest met nieuwe onderdelen die op ons verlanglijstje stonden te regelen. Zo is er de upside down voorvork van een Ducati 749 opgehaald, en hebben we de single-sided swingarm van een Honda VFR 800 binnen gekregen.

Zonder al te veel moeite past de achterbrug op het blok. Enige uitdaging dat er is, is om de tandwielen uit te lijnen. Deze staan 7mm uit lijn. Hebben we wat om over na te denken de komende tijd.

De Ducati voorpoten die we hebben opgehaald, hadden een keerring lek. Gelijk op internet nieuwe keerringen en stofseals besteld, en de poten gedemonteerd. De voorpoten willen we nog een beetje opknappen en een nieuw kleurtje geven. Zodra dit gedaan is, kunnen we de poten weer monteren. Enigste probleem is; we weten nog niet welke kleur!

We hebben wel wat vorderingen gemaakt aan het blok; deze is nu in de kleur dat het moet zijn. Mooi aluminium zilver met zwarte accenten.

Omdat we onder de kuip veel willen verbergen, gaan we het originele luchtfilter weg laten. Dit word vervangen door een K&N filter, in combinatie met Suzuki’s SRAD techniek(Suzuki Ram Air Direct).

Twee grote openingen in de kuip zorgden voor een directe aanvoer van verse en koele lucht richting airbox, waardoor een bepaalde “luchtdruk” in de airbox ontstaat. Een drukregelsysteem zorgt, in combinatie met het elektronisch motormanagement voor een ideale luchtvulling van airbox en 39mm carburateurs. (Bron: motorfreaks.nl)

De onderstaande CAD tekeningen zijn van het ontwerp voor het verloop van het filter naar de carburateur.

String could not be parsed as XML

SHARE :

(1) Comment

livai
8 jaar ago ·

Ziet er erg goed uit!!
Mooie vorderingen gemaakt al en sowieso een leuk project om te doen lijkt me.

Geef een reactie