Motorfocus

Update rijwiel gedeelte

Category : Aanpassing, CAD ontwerp, Custom, Custom VTR project jun 8th, 2015

Update rijwiel gedeelteDe laatste update is al weer een poosje geleden, hoogste tijd voor een update! Afgelopen periode zijn we voornamelijk bezig geweest met nieuwe onderdelen aan te schaffen, en deze passend maken op de VTR.

Zo hebben we de achterbrug op het frame/blok kunnen monteren. Wat dit betreft, paste bijna alles van de VFR800Fi enkelzijdige achterbrug gelijk op ons VTR blok. De tandwielen staan nog niet in lijn met elkaar, maar dit komt nog wel. Wat het meeste werk was, was een nieuwe link te maken tussen de achterbrug en het frame. Deze zat met de VFR achterbrug 25mm verder naar het midden, vergeleken met de VTR achterbrug. Hier hebben we bussen voor gedraaid, met een arm ertussen. In plaats van naaldlagers erin te zetten, hebben we gekozen om bronzen bussen te plaatsen. Omdat het link systeem is verplaatst, hebben we in het frame ook het montage gat voor de achterveer moeten verplaatsen. Nu dit gedaan is, past alles weer in elkaar zoals het hoort. Enige uitdaging wat hierdoor wel is gekomen, is dat de originele uitlaatbocht van de achterste cilinder niet meer past. Op zich geen probleem, gezien we er een custom uitlaatbocht in gaan maken.

Een poos geleden hebben we voorpoten van een Ducati 749 aangeschaft, met het idee zelf balhoofdplaten te maken. Dit valt qua prijs toch behoorlijk tegen. Daarom hebben we besloten om op zoek te gaan naar een set balhoofdplaten die zouden passen op onze Ducati voorpoten. 2 Weken geleden kwamen we een hele mooie, complete set van een KTM Duke 125 tegen voor een goede prijs. Deze hebben we dus ook opgehaald. Daarna zijn we de onderdelen gaan in meten, en hebben we de onderdelen gemaakt die nodig zijn om de platen in ons frame te laten passen.

Volgende stappen zijn om het Honda CBR voorwiel in de voorvork te krijgen, en de voorrem hierop pas te maken. Daarna kan de motor weer van de werkbank af, en op z’n eigen wielen staan. Van daaruit kunnen we de motor weer gaan opbouwen.

String could not be parsed as XML

 

 

SHARE :

Geef een reactie